Električna polnilna postaja

Polnilna postaja deluje samostojno vse kar potrebuje je priključitev zunanjega napajanja (rdeča vtičnica) in v nekaj sekundah je postaja pripravljena na uporabo. Zasveti zelena neonska svetilka in obe vtičnici tipa šuko sta pod napetostjo ter pripravljeni na polnjenje. Polnilna postaja je opremljena tudi z krmilnikom tipa Siemens LOGO!, na katerem zaslonu se prikazujejo informacije o stanju polnjenja, polnilne postaje in porabljene energije.

V primeru priklopa električnega vozilo na 7-polno vtičnico z ustreznim kablom zasveti še druga neonska svetilka. Le ta ostane vključena dokler se polnjenje vozila ne zaključi.

V primeru prevelike obremenitve (npr. obe šuko vtičnici preko 16A in maksimalna obremenitev 7-polne vtičnice s trifaznim polnjenjem) se na šuko vtičnicah samodejno izključi napajanje, hkrati tudi ugasne prva neonska svetilka. Ko skupna obremenitev pade pod dovoljeno mejo se napajanje na šuko vtičnicah avtomatsko vključi (vključi se tudi neonska svetilka). Polnjenje na 7-polni vtičnici neprekinjeno poteka naprej (prav tako sveti druga neonska svetilka).

Porabljena energija pri polnjenju na šuko vtičnicah se prikazuje na zaslonu krmilnika LOGO!. Pri polnjenju na 7-polni vtičnici se na LOGO! modulu prikazuje porabljena energija na tem priključku. Ko se polnjenje na 7-polni vtičnici zaključi LOGO! modul začne avtomatsko prikazovati porabljeno energijo na  šuko vtičnicah.

Skupna porabljena energija na polnilni postaji se beleži na vhodnem merilcu energije.

Postopek polnjenja:
- Šuko vtičnice: priključi vozilo in polnjenje se prične, porabljena energija se prikazuje na LOGO! modulu
- 7-polna vtičnica: priključi vozilo, v primeru ustreznega kabla se polnjenje prične, zasveti tudi druga neonska svetilka. Porabljena energija se prikazuje na LOGO! modulu. Ko se       polnjenje zaključi izklopite kabel, ugasnila bo tudi druga neonska svetilka.

Tehnični podatki:
1 x priključek po standardu IEC 62851, tip vtičnice type 2, 7 polni vtičnica: 3 faze, napetost 400V, tok 3x14A, moč 9,6kW
2x priključek šuko, tip šuko: 1 faza, napetost 240V, tok 16A, moč 3,3kW

TOP